Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Lekkere vogeltrek in de Kennemerduinen

Deze wandeling van ongeveer drie uur voert ons langs een aantal interessante vogellocaties in de Kennemerduinen: Trektelpost Parnassia, waar vanaf een duintop de vogeltrek over land goed in de gaten kan worden gehouden, de vinkenbaan, waar vogels worden geringd voor onderzoek en de kijkhut bij het Vogelmeer, waar pleisterende watervogels zich ophouden.

Afgelopen jaar waren Beflijster, Klapekster en Geoorde Fuut enkele voorbeelden van mooie soorten.

In dit gedeelte van het land en deze tijd van het jaar is echter alles mogelijk! Dus hou oren en ogen goed open voor de overvliegende zang-, water- en roofvogels: wie weet zit er iets spannends bij!

De route voert deels over wandelpaden met zeer mul zand, dus stevig wandelschoeisel, dat nat mag worden, is een must. De route is eveneens niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto tapuit - Luc Hoogenstein

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogels Kijken is Leuk

Onderwerp

Trekvogels, vogelgeluiden, zangvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Parnassiaweg Bloemendaal
Parkeren op Parkeerplaats Parnassia. Verzamelpunt bij ingang Kennemerduinen.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen/laarzen aangeraden. Telescoop is aanwezig bij gids. Verrekijker noodzakelijk.

Kosten

Betaald parkeren geldt alleen voor de parkeerterreinen Koevlak (7), Parnassia (20), Bleek en Berg (5) en Elswout (11). Het eerste half uur is gratis. Het dagtarief is gelijk aan het tarief voor 5,5 uur. Voor Parnassia geldt een maximumbedrag van € 16,50 en voor Bleek en Berg en Koevlak € 9,- per dag. Je kunt betalen met pinpas of creditcard. TIP: koop een parkeerjaarkaart van PWN voor € 100,-. Deze parkeerjaarkaart is geldig op de parkeerterreinen Koevlak, Parnassia en Bleek en Berg. Hij is verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen en bij het PWN-parkeerhuisje bij de slagboom van parkeerterrein Parnassia. Je kan de kaart elk gewenst moment laten ingaan. Als je de duinen regelmatig bezoekt, ben je met een jaarkaart een stuk voordeliger uit. Parkeerhuisje Parnassia is alle dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Verlengen van de parkeerjaarkaart kan bij het bezoekerscentrum en bij het parkeerhuisje van Parnassia. Bij de betaalautomaten op de parkeerplaatsen is verlengen niet mogelijk.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving