Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Door Christophe Reijman

Lekkere vogeltrek in de Kennemerduinen

Deze wandeling van ongeveer twee uur voert ons langs een aantal interessante vogellocaties in de Kennemerduinen: Trektelpost Parnassia, waar vanaf een duintop de vogeltrek over land goed in de gaten kan worden gehouden, de vinkenbaan, waar vogels worden geringd voor onderzoek en de kijkhut bij het Vogelmeer, waar pleisterende watervogels zich ophouden.

Afgelopen jaar waren Beflijster, Klapekster en Geoorde Fuut enkele voorbeelden van mooie soorten.

In dit gedeelte van het land en deze tijd van het jaar is echter alles mogelijk! Dus hou oren en ogen goed open voor de overvliegende zang-, water- en roofvogels: wie weet zit er iets spannends bij!

De route voert deels over wandelpaden met zeer mul zand, dus stevig wandelschoeisel, dat nat mag worden, is een must. De route is eveneens niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto tapuit - Luc Hoogenstein

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogels Kijken is Leuk

Onderwerp

Trekvogels, vogelgeluiden, zangvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Parnassiaweg Bloemendaal
Parkeren op Parkeerplaats Parnassia. Verzamelpunt bij ingang Kennemerduinen.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen/laarzen aangeraden. Telescoop is aanwezig bij gids. Verrekijker noodzakelijk.

Kosten

Parkeren: (betalen d.m.v. chippen en pinnen) is mogelijk op het parkeerterrein van Parnassia Eerste half uur: gratis. Langer dan een half uur: van € 2,- tot max. € 10,-. Een parkeerkaart kunt u trekken uit de zuil voor de slagboom en bij vertrek betalen bij de betaalautomaat op het betreffende parkeerterrein. Een jaarkaart (€ 88,-) is verkrijgbaar bij de kaartverkoopkiosk aan de Parnassiaweg in Bloemendaal aan Zee. U dient de kaart vervolgens te activeren d.m.v. betaling bij de betaalautomaten op de parkeerterreinen. U kunt de kaart elk gewenst moment laten ingaan, en steeds voor een periode van 12 maanden verlengen bij de betaalautomaten. Als u de duinen regelmatig bezoekt, bent u met een jaarkaart een stuk voordeliger uit. Wij kunnen u met een jaarkaart echter geen parkeerplaats garanderen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving