Alle activiteiten

Door Andre Prins

Vogels van bos en heide op het Leersumse Veld

Het Leersumse Veld wordt gekenmerkt door een gemengd bos en open heidevelden met vennetjes. Deze verscheidenheid aan biotopen zorgt voor een grote diversiteit aan vogelsoorten, die juist in deze tijd van het jaar, net teruggekeerd uit zuidelijke oorden, hun territoria weer opzoeken. In het bos gaan wij op zoek naar spechten en zangvogels als tjiftjaf, fitis en zwartkop. Ook wat grotere uitdagingen gaan wij vooral niet uit de weg: via hun zang proberen wij gekraagde roodstaart, bonte vliegenvanger en boompieper te ontdekken. In het meer open deel kunnen wij boomleeuwerik, roodborsttapuit en geelgors treffen. Wellicht dat ook de raaf zich wil laten zien. Luister, kijk en vooral.......geniet!

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Zangvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Utrechtse Heuvelrug
Het startpunt is bereikbaar door vanaf snelweg A12 afslag 22 Leersum te nemen. Volg vervolgens de N226 in zuidelijke richting naar Leersum. Het Leersumse Veld bevindt zich op ca. 2 – 2,5 km. aan de linkerzijde van de provinciale weg en wordt aangegeven met een verkeersbord aan de rechterzijde van de weg. Startpunt van de excursie is het kantoor van Staatsbosbeheer.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

De excursie bestaat uit een rondwandeling van ca. 6 km. en is zowel geschikt voor beginnende- en ervaren vogelaars. De excursie is minder geschikt voor minder validen, aangezien een deel zal gaan over onverharde en oneffen wandelpaden. Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. Tijdens de wandeling komen wij geen horecagelegenheid tegen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving