Alle activiteiten

Door Marja Goossens
Vogelwerkgroep Vught

Het Bossche Broek in de vroege ochtend

Het Bossche Broek is het laatste stukje Hollands polder- en beeklandschap in deze omgeving, gemarkeerd door Aa en Dommel. Het gebied bevat weilanden, wateren, rietkragen, graslanden en voedselarme hooilanden. Van oorsprong is het gebied moerassig, doordat er veel kwelwater naar boven komt. Door de rijke variatie aan planten en dieren heeft het Bossche Broek een Natura2000-status. De provincie Noord-Brabant, natuurbeheerders en ecologen werken aan het herstel van het natuurgebied.

In dit prachtige gebied organiseert de Vogelwerkgroep van de Natuur- en Milieugroep Vught op woensdag 13 mei een ochtendwandeling die ongeveer 2,5 uur zal duren. We verwachten soorten te zien als Blauwborst, Roodborsttapuit, diverse zangvogels, watervogels en enkele roofvogels.

We wandelen deels over graspaden en deels over sintelpaden. Stevig schoeisel is voldoende. 

We verzamelen bij de fietsbrug over de Dommel en vertrekken om 07.00 uur. Er kunnen maximaal 16 mensen mee. Parkeren kan in de Paardensteeg, voor het viaduct.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Vught

Onderwerp

Vroege vogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Paardensteeg 's-Hertogenbosch
Parkeren in de Paardensteeg tussen Taalstraat en Vughterweg. Het bruggetje over de Dommel is op de plek van de blauwe marker: de verzamel- en vertrekplek.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Stevig schoeisel

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten