Alle activiteiten

Door Ko Katsman

Kustvogels bij Goeree-Overflakkee

We maken een wandelingetje met uitzicht op de Koudenhoek, een natuurgebied nabij Goedereede en Markenje, een eilandje in de Grevelingen.

In de Koudenhoek zien we mogelijk kleine karekiet, rietzanger, rietgors, bruine kiekendief, eendensoorten en weidevogels.

Op Markenje kunnen we strandplevier, dwergstern, visdief, kluut, bergeend en zwartkopmeeuw zien. Daar broeden ook veel brandganzen.

In allebei de gebieden heb je vaak verrassende soorten, die moeilijk te voorspellen zijn.

 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

NLGO - Natuur en Landschap Goeree Overflakkee, Ko Katsman

Onderwerp

vogels van kust en ruig weiland

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Zuidweg Goeree-Overflakkee
Bij de verkeerslichten bij Goedereede op de N57 slaat u komend uit de richting Stellendam linksaf, komend uit de richting Ouddorp rechtsaf. Daarna slaat u direct linksaf. U blijft die weg volgen tot u bij het begin van de Zuidweg komt. Daar wacht de gids u op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Als u in het bezit bent van een telescoop graag meenemen om de vogels goed te kunnen zien. Het is een korte wandeling dus er hoeft niet veel gesjouwd te worden. Een goede verrekijker en waterdichte schoenen verhogen het plezier in vogelskijken.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten