Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Bulgarije: vogeltrek in het najaar

Een reis onder leiding van onze populaire reisbegeleider Eduard Opperman. In een rustig tempo vanuit één hotel langs één van de meest indrukwekkende trekroutes van Europa. Iedere herfst trekken meer dan 90.000 roofvogels, 30.000 pelikanen, 240.000 Ooievaars en vele duizenden steltlopers en zangvogels langs de Zwarte Zee in Bulgarije, op weg naar het zuiden om te overwinteren.
Het zuidelijke deel van de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije fungeert als “bottleneck” voor vogels uit Rusland, Oost-Europa en zelfs Scandinavië en het is dan ook niet ongebruikelijk om op een goede dag vele duizenden Ooievaars, pelikanen of roofvogels te zien!

Logo Inezia Tours

We bekijken de vogeltrek vanaf verschillende locaties langs de kust, maar we bezoeken ook enkele moeras- en steppegebieden en bossen waardoor we tijdens deze reis geregeld meer dan 150 soorten zien. Onder de vogels die we kunnen zien, zitten roofvogels als Steppekiekendief, Balkansperwer, Arendbuizerd, Steppebuizerd, Schreeuwarend, Roodpootvalk maar ook andere leuke soorten als Dunbekmeeuw, Ralreiger, Breedbekstrandloper, Klein Waterhoen, Syrische bonte specht, Grijskopspecht, Middelste Bonte Specht, Roodkeelpieper, Kleine Vliegenvanger, Roodkopklauwier, Kleine klapekster en Rouwmees.
We verblijven in slechts 1 hotel welke op 20 minuten van de belangrijkste telpost is gelegen aan de kust. Tegenover het hotel is nog een mooi stukje duinachtig gebied waar we bij eerdere reizen onder andere Grijskopspecht, Kleine Vliegenvanger en Kwartel hadden.

Duur

8 dagen

Vertrek

vrijdag 17 september 2021

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten