Alle activiteiten

Slowakije: Spechten, uilen en roofvogels in Centraal Europa

Slowakije is al jaren een zeer geliefde bestemming voor vogelaars. Vooral de spechten, met minimaal 1000 broedparen van alle (!) Europese spechtensoorten, en uilen met honderden broedparen Dwerguil, Ruigpootuil, Oeraluil en Oehoe doen het goed in dit kleine land in het midden van Europa.
Dat is echter nog niet alles; Keizerarenden kunnen hier relatief eenvoudig gezien worden en soorten die bij ons niet of zeer moeilijk te zien zijn als Sakervalk, Korhoen, Kleine Klapekster, Schreeuwarend, Roodmus, Withalsvliegenvanger en Citroenkwikstaart zorgen voor extra aantrekkingskracht.

Logo Inezia Tours

Deze reis combineert verschillende goede habitats, van wetlands tot droge semi-steppe en van bergbossen tot graslanden, waardoor er een grote verscheidenheid aan soorten te verwachten is. We gebruiken slechts weinig hotels tijdens de reis zodat u niet elke dag hoeft in- en uit te pakken. Vaak liggen de hotels in landelijke gebieden en kunnen we voor en na het ontbijt meteen al veel zangvogels aantreffen.
De lokale gids die ons begeleidt heeft meer dan 20 jaar ervaring en zijn uitgebreide kennis zorgt voor de best mogelijke begeleiding.

Duur

8 dagen

Vertrek

zondag 3 mei 2020

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten