Alle activiteiten

Cyprus en de charme van oude beschavingen

Onder leiding van de boswachter Thomas van der Es bezoekt u Cyprus, een heerlijke plek in het voorjaar. Het eiland is groen, de temperaturen zeer aangenaam, er zijn nog weinig toeristen en het wemelt van het leven in de natuur. Gelegen op het kruispunt van de Middellandse Zee bij Noord-Afrika en Klein-Azië wordt het eiland door veel vogels gebruikt als overwinteringsgebied of als belangrijke stop tijdens hun migratie (!).
Tijdens onze vogelreis genieten we naast de vogels van de fantastische eeuwenoude olijfgaarden, de smakelijke Cypriotische keuken, de mooie kustlijn en de weelderige heuvels met vroege lenteflora.
De drie lokale endemen, Cyprus tapuit, Cyprus grasmus en Cyprus Dwergooruil zijn targets die we zeker op gaan zoeken. Soorten die elders in Europa zeer zeldzaam zijn zoals Zwarte Frankolijn, Aziatische Steenpatrijs, Rüppells Grasmus en Elonara’s valk behoren ook tot de mogelijkheden.

Logo Inezia Tours

De kust is goed voor migrerende roofvogels, meeuwen , steltlopers en zangvogels. Eén van de belangrijke vogeltrekroutes passeert het eiland. In april zijn de aantallen hoog en de soorten divers. Zo maken we kans op specialiteiten als Jufferkraanvogel, Groene Bijeneter, Woestijntapuit, Woestijnplevier en Bonte IJsvogel!
Cyprus herbergt daarnaast oude beschavingen en de overblijfselen van voornamelijk Griekse nederzettingen. Dat zal extra charme geven aan de trip. We zullen al vogelend ondermeer de Paphos- mozaïeken zien , de stad Kourion en enkele traditionele dorpen.

Duur

8 dagen

Vertrek

zondag 5 april 2020

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten