Alle activiteiten

Door Gerhard Ottens
Vogelbescherming Nederland

Vogelen op het landgoed Zwaluwenburg

Een mooi bosrijk landgoed op de overgang tussen het hoge land van de Veluwe en de lage vruchtbare gronden langs de Zuiderzee. Er is een grote diversiteit aan landschappen waardoor het landgoed rijk is aan vogelsoorten en insecten.

In de bossen leven onze 5 spechtensoorten. De grote bonte-, zwarte- en groene specht (met name op de open stukken in het bos) worden regelmatig gezien. De middelste bonte- en kleine bonte specht laten zich wat minder vaak zien, maar zijn er wel.

In de houtwallen leven o.a. zwartkop, grasmus, braamsluiper en misschien stoten we een houtsnip op. Ook roofvogelsoorten als buizerd, havik en bosuil komen hier voor. De A. Vogel proeftuinen met zijn kruidenakkers trekken weer heel veel insecten aan en deze weer op hun beurt verscheidene soorten zangvogels.

Kortom een leuke lente wandeling door een divers gebied.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

bosvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Eperweg Elburg
parkeren bij de ingang naar de A. Vogeltuinen

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

neem verrekijker mee, wandelschoenen, warme (regen) kleding

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving