Alle activiteiten

Door Gerhard Ottens
Vogelbescherming Nederland

Vogels van het Reevediep

Het Reevediep is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel bij Kampen en het Drontermeer. Het maakt onderdeel uit van het project “ruimte voor de Rivier IJsseldelta” dat in het voorjaar 2019 door de Koning is geopend. Natuurlijk is dit gedaan vanuit het perspectief van waterveiligheid maar tegelijkertijd is er de afgelopen jaren een mooi natuurgebied aangelegd wat rijk is aan vogels. Er is zelfs een apart stuk rietmoeras geplant om met name de roerdomp en de grote karekiet aan te trekken. De eerste wordt al regelmatig gehoord en gezien.

Verder is het gebied rijk aan verschillende soorten water- en weidevogels (o.a. reigers, futen, lepelaars, aalscholvers, eenden, ganzen, steltlopers, roofvogels, ijsvogel…). Met een beetje geluk vliegt de zeearend over die in de buurt een nest heeft. Voor de rest laten we ons verrassen wat dit nieuwe gebied in dit jaargetijde voor ons in petto heeft.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

steltlopers, watervogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Kampen
We parkeren aan het begin van de brug over het Reevediep komend vanuit Noordeinde/Elburg.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

beperkte parkeergelegenheid, geen wc, neem verrekijker of telescoop mee, warme (regen)kleding

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving