Alle activiteiten

Door Adriaan Sleeuwenhoek
De Gezonde Vogelaar

Beleef de magie van vogels op Rusthof

Vogels kijken op een begraafplaats? Is dat niet gek? Nee, dat is juist heel erg mooi. Er zijn heel veel vogels op deze prachtige begraafplaats van 30 hectare. Dat komt doordat er veel rekening gehouden wordt met de natuur en het landschap gevarieerd is. Soorten die er voorkomen zijn o.a. bonte vliegenvanger, groene specht, zwarte specht en grote bonte specht, boomklevers, grote lijster en putters. We maken een wandeling over de begraafplaats. Er hangen meer dan 150 nestkasten en een groot deel daarvan is bezet. Van een afstandje kunnen we de oudervogels goed bekijken zonder ze te verstoren. Erg leuk om te zien hoe druk ze zijn met het voeren van de jongen.

Foto grote bonte specht: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwachter Adriaan

Onderwerp

zangvogels, vogelgeluiden

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Dodeweg 31 Leusden
Dodeweg 31, 3832 RE Leusden. Parkeren op de parkeerplaats van de begraafplaats. Start van de excursie is op het grote plein bij de hoofdingang (niet te missen).

Duur

2 uur

Kosten

€ 15,-, betaling kan contant en met pin ter plekke

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving