Alle activiteiten

Mexico - Yucatan

Op het Mexicaanse schiereiland Yucatan zijn meer dan 550 soorten vogels waargenomen. Yucatan kent een behoorlijk aantal regionale endemen, waarvan geen enkele echt zeldzaam is. Er zijn tien soorten met 'Yucatan / Yucatanicus / Yucatanensis' in de naam. Daarnaast zijn er zo'n 20 soorten die behalve in Yucatan alleen voorkomen in de omringende Mexicaanse provincies of in de buurlanden (Belize en Guatemala).

 

Logo Birding Breaks

Hoewel er weinig hoogteverschil is, is er toch veel variatie in de vegetatie. In het zuiden vind je regenwoud en in het noorden is het dor en droog. In dit droge gebied zijn endemische vogelsoorten te vinden die zich specifiek op dit habitat hebben aangepast, zoals Mexican Sheartail en Yucatan Wren. Eind maart is de periode dat deze soorten zingen en doordat het er droog is zijn ze dan ook redelijk gemakkelijk te vinden.
Een paar kilometer verderop bevinden zich de mangroves van Rio Lagartos. De enige broedplaats van de American Flamingo in Mexico.
Over het gehele schiereiland zijn prachtige oude Maya Steden overgroeit met jungle te vinden. Dit zijn ideale plaatsen om soorten als Ocellated Turkey, Crested Guan en Great Curassow waar te nemen.
In maart is de gemiddelde temperatuur op Yucatan rond de 30 graden en is het over het algemeen droog en zonnig. Een perfecte locatie om alvast in de zomerstemming te komen dus. Daarnaast is dit ook de tijd dat tientallen soorten Amerikaanse zangvogels hier op doortrek zijn, van hun overwinteringsgebied in Zuid-Amerika naar het broedgebied in Noord-Amerika. Een perfecte timing dus voor deze schitterende voorjaarsreis!

Duur

11 dagen

Vertrek

zaterdag 21 maart 2020

Reisorganisatie

Birding Breaks

Ga naar de website

Toon alle activiteiten