Alle activiteiten

Door Cor de Vaan
Vogelwerkgroep Arnhem e.o.

Watervogels op De Bijland

De Bijland is een recreatieplas van ongeveer 200 ha. Het is een verblijfplaats voor veel soorten watervogels.

De plas wordt ook gebruikt door meeuwen en ganzen als slaapplaats. ’s Ochtends is het een spektakel met de vertrekkende ganzen. Reden om er al vroeg bij te zijn. We lopen in het donker naar een punt waar dit goed is te bekijken.

Daarna gaan we verder met de rondwandeling. We maken kans op waarnemingen van typische wintergasten als brilduiker, zaagbek en nonnetje. Ook is er kans op bijzondere waarnemingen: ijsvogel, dodaars en wie weet een zeldzame duiker.

Vanaf de oevers hebben we telkens een ander zicht op het water en de waar te nemen soorten. De wilgenbegroeiing op de oevers is in de winter aantrekkelijk voor kleine zangvogels die er in groepjes rondtrekken. De wandeling gaat rond de plas, we doen de oevers van de rivier aan en lopen nog een stukje langs oude kleigaten.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Arnhem e.o.

Onderwerp

Watervogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Puttmanskrib Zevenaar
Verzamelen op de parkeerplaats Puttmanskrib, 6914 Herwen, Nederland

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

De wandeling is 8 km en gaat grotendeels door het terrein (modder, zand, grasland). Duur circa 5 uur. Waterdichte wandelschoenen of laarzen zijn nodig en warme en winddichte kleding. Zorg zelf voor eten en/of drinken voor onderweg. Een verrekijker is wel heel handig. Heb je er geen, vermeldt dat bij de aanmelding (u ontvangt de gegevens van uw gids in de bevestiging van uw aanmelding). De gids heeft een reserve-exemplaar. De gids neemt een telescoop mee voor algemeen gebruik. De excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Jong en oud zijn welkom, maar neem geen hond mee. Onderweg zijn er twee horecagelegenheden waarvan nu niet bekend is of deze open zullen zijn.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving