Alle activiteiten

Door Andre Prins

Kust- en zeevogels in IJmuiden

Zin om lekker uit te waaien en tegelijkertijd te genieten van de vogeltrek in het najaar? Ga mee op zaterdag 26 oktober! Langs de zee scharrelen drieteenstrandlopers hun kostje bij elkaar. Altijd weer een prachtig gezicht om die pluizenbolletjes aan het werk te zien. Talrijke meeuwen vliegen langs en rusten uit op het strand. Het is een ware uitdaging ze op naam te brengen en de leeftijd te bepalen. Via de Zuid-Pier lopen we een klein stukje de zee in. Hier zullen we steenlopers, paarse strandlopers en oeverpiepers aantreffen. Afhankelijk van weersomstandigheden en wind kan ook de najaarstrek nog krentjes opleveren als jan-van-gent, drieteenmeeuw, alk en zeekoet.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Najaarstrek, kust- en zeevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Kennemerboulevard Velsen
Het vertrekpunt is bereikbaar door in IJmuiden de borden Sea Port Marina / Apollo Hotel te volgen. Het vertrekpunt van de excursie is de ingang van het Apollo Hotel aan de zijde van de parkeerplaats / het Kennemermeer. Het vertrekpunt van de excursie bevindt zich in een betaald parkeren-zone. U kunt gratis parkeren in het industrieterrein voorafgaand aan de parkeerplaats. Vanaf de Westonstraat is het circa 10-15 minuten lopen naar het vertrekpunt van de excursie

Duur

3 uur

Bijzonderheden

De excursie is zowel geschikt voor beginnende- en ervaren vogelaars. De excursie is minder geschikt voor minder validen, aangezien een deel over het strand zal gaan. Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. Zorg voor warme kleding en dicht schoeisel.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving