Navigatie overslaan
Alle activiteiten
Rien van der Steen / Fred van Diem

Door Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur

Brakelse Waard in het Munnikenland

Het programma "Ruimte voor de rivier" geeft in heel het rivierengebied prachtige kansen voor de natuur. Munnikenland is er een mooi voorbeeld van. We beginnen met een mooi uitzicht over het gebied. In het nieuwe natuurdeel is plek voor de grote aantallen. Honderden kievitten en duizenden watervogels. Maar dat wordt natuurlijk ook bepaald door de waterstand en de weersomstandigheden. We lopen eventueel ook over een stuk oude dijk met populieren en moeras. Eenlingen zijn er ook, hoop ik: Bruine kiek, zeearend, witgat en allerlei doortrekkers. Maar zoals altijd: Beloven doe ik niets. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Vogels en natuurontwikkeling

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Munikkenlandse Maaskade Zaltbommel
Vanaf de N322 Zaltbommel - Giessen, tussen Poederoijen en Giessen rechtsaf de bruine bordjes Loevestein volgen. Op de Schouwendijk aangekomen, na een kilometer, vóór het fietspad links en na honderd meter weer links naar de P-plaats beneden.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een natuurwandeling voor natuurliefhebbers met brede interesse. Goede wandelschoenen en bij het weer passende kleding. Verder een verrekijker en wellicht iets te smikkelen voor onderweg. Een toilet kunt na afloop opzoeken in het kasteel en ook onderweg zijn er bosjes genoeg. Een telescoop is aanwezig. Opmerking: Wij respecteren alle eventuele regels m.b.t. corona, vogelgriep en meer van dat akeligs.

Toegankelijk met rolstoel

Deels
Graag eerst contact vooraf i.v.m. de te volgen route.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving