Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur

Munnikenland, de Wakkere Dijk

Het programma "Ruimte voor de rivier" geeft in heel het rivierengebied prachtige kansen voor de natuur. Munnikenland is er een mooi voorbeeld van. Hoe de route wordt zien we straks wel maar we nemen zeker ook een oud stuk moeras en een dijk met oude bomen mee. Verder is het een plek van de grote aantallen. Duizenden kievitten, honderden grutto's en heel veel watervogels. Maar dat ligt natuurlijk ook wel aan het jaargetijde dat we gaan kijken en uiteraard de weersomstandigheden. Eenlingen zijn er ook: Blauwe en bruine kiek, witgat en groenpootruiter. En op één van de laatste bezoeken: 4 juveniele zeearenden. Tegelijkertijd ! En een bever. Maar zoals altijd: Beloven doe ik verder niets. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Vogels en natuurontwikkeling

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Munikkenlandse Maaskade Zaltbommel
Vanaf de N322 Zaltbommel - Giessen, tussen Poederoijen en Giessen rechtsaf de bruine bordjes Loevestein volgen. Op de Schouwendijk na enkele honderden meters vóór het fietspad links en direct weer links naar de grote P-plaats.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een natuurwandeling voor beginnende liefhebbers. Goede wandelschoenen en bij het weer passende kleding. Verder een verrekijker en wellicht iets te smikkelen voor onderweg. Een toilet kunt na afloop opzoeken in het kasteel. Onderweg zijn er bosjes genoeg. Een telescoop is aanwezig

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving