Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelzeilexcursie naar Marker Wadden

Dit is een enorm interessante plek en daarom organiseren wij hier heel graag meerdere excursies naartoe. Elke keer treffen we net weer een ander eiland dat zich nog in een pionier fase bevindt maar inmiddels ook met al veel begroeiing. De bouw is gestart in 2016 en het is mooi om de ontwikkelingen te volgen en het eiland, juist nu in deze fase in de ontwikkeling te bezoeken. Vele vogels hebben er al een plek gevonden. Er zijn kolonies van kokmeeuwen en visdieven, en broedende plevieren zoals bontbekplevier en kleine plevier. Soorten als dwergstern nemen alweer af, maar broeden er hopelijk dit jaar nog. Met altijd leuke verassingen. Ook steeds meer en verschillende rietvogels ontdekken het eiland, zoals de broedende baardmannen, velen bevolken inmiddels het eiland. De roerdomp was in 2022 voor het eerst aanwezig. Wat zal 2023 brengen?

Ook de ontwikkeling van de planten en de insecten is interessant. Vaar mee en ontdek het allemaal zelf. 

Per zeilboot varen we naar het eiland en er zijn vogelgidsen die je op de vogels kunnen wijzen. Tijdens een presentatie vooraf digitaal vertellen we meer over alle ontwikkelingen, de vogels, onderzoek en het laatste nieuws.

Op het eiland kun je een rondje van 6 km wandelen of korter en er zijn diverse vogelhutten en kijkschermen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

FOGOL

Onderwerp

De vogels en ontwikkeling van een nieuw eiland

Startpunt

Tritondam Enkhuizen
De boot ligt afgemeerd in de haven van Enkhuizen. Na aanmelden ontvang je een excursiebrief met alle praktische informatie, de locatie en een kaartje.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Heb je geen kijker? Aan boord hebben we leenkijkers om te gebruiken en de gidsen hebben een telescoop mee om door heen te kijken. Wandel op het eiland mee met de gidsen of ga je eigen weg. Wie wil kan meehelpen met het hijsen van de zeilen of aan het roer staan.

Toegankelijk met rolstoel

Ja
Mail voor meer informatie, dan mailen we een aantal foto's van de situatie. Met een rolstoel de boot op rijden kan helaas niet. Het eiland is goed toegankelijk.

Kosten

EUR 59,50 inclusief digitale presentatie, leenkijkers, koffie/thee bij ontvangst, soep met een broodje op de terugweg en entree Marker Wadden.

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten

In de omgeving