Alle activiteiten

Ghana – tropische verrassing

Een verrassende en afwisselende reis door een prachtig tropisch land. Als het gaat over vogelen in West Afrika denken mensen al snel aan de vogelrijkdom van Gambia. Zo’n 2000 km naar het zuidoosten ligt echter nog een buitengewoon interessant land met een enorme vogelrijkdom.

 

Logo Inezia Tours

Eén van de meest aansprekende vogels van Afrika en misschien wel van de wereld komt voor in Ghana. De White-necked Rockfowl (Witnekkaalkopkraai) is een haast prehistorische verschijning die zich vooral springend over de bosbodem voortbeweegt en broedt in grotten. Dankzij plaatselijke gidsen hebben we een grote kans om deze fantastische soort te zien.
Naast de Rockfowl heeft Ghana natuurlijk nog veel meer te bieden: verschillende kleurrijke bijeneters, zoals de Rosy Bee-eater (Roze Bijeneter), Swallow-tailed Bee-eater (Zwaluwstaartbijeneter) en White-throated Bee-eater (Witkeelbijeneter) en daarnaast nog geheimzinnige soorten als de Nkulengu Rail (Nkulengural) en de Fraser’s Eagle-Owl (Kleine Oehoe). Hoewel we ons het meest zullen focussen op vogels besteden we ook veel tijd aan zoogdieren en vlinders. Veel van dit moois is in een vrij klein deel van Ghana te zien is, we zijn daarom weinig tijd kwijt aan reizen, maar des te meer aan genieten!

Duur

11 dagen

Vertrek

maandag 24 februari 2020

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten