Alle activiteiten

Amerika – vogelreis voorjaar Texas

Tijdens onze reisperiode is de temperatuur heerlijk zonnig en meestal ruim boven de 20 graden. Naast de vele algemenere vogels en de zeer zeldzame Trompetkraanvogel staat Texas ook elk jaar weer garant voor de nodige zeldzame soorten die vanuit Mexico net de grens oversteken om in Texas te overwinteren, precies op het moment dat wij ook in “the Lone Star State” zijn…..

Logo Inezia Tours

De beste periode om Texas te bezoeken is in de winter, van november tot februari. In deze tijd van het jaar hopen we niet alleen de Mexicaanse zeldzaamheden die hier veelvuldig worden gezien mee te pakken, maar ook kunnen we in de winter de zeer zeldzame Trompetkraanvogel zien.
Na intensieve ondersteuning van deze soort leven er inmiddels weer zo’n 600 exemplaren van deze prachtige grote vogels in het wild. De vogel dankt zijn naam aan zijn kenmerkende geluid. We bezoeken de belangrijkste overwinteringsplek van deze soort en zullen deze zeldzame soort dan ook vrijwel zeker zien. Naast het zien van deze prachtige maar helaas ernstig bedreigde vogelsoort, valt er tijdens deze reis nog veel meer te zien. Het zuiden van de staat Texas is een belangrijke overwinteringsplek voor verschillende Amerikaanse soorten en soorten die elders in Noord-Amerika moeilijk te vinden zijn zoals Aplomadovalk, Groene IJsvogel en Amerikaanse Reuzenijsvogel, Pauraque, Groefsnavelani, Langsnavelspotlijster, Olijfgors en maar liefst drie soorten troepialen, waaronder ook de zeldzame Altamiratroepiaal. Aan  het einde van de reis kunnen we mogelijk ook een poging wagen voor een soort die zo mogelijk nóg zeldzamer is dan de Trompetkraanvogel. Ongeveer 100 kilometer ten westen van Houston bezoeken we de enige plek ter wereld waar nog ongeveer 150 Attwater’s Prairie Chickens voorkomen…

Duur

13 dagen

Vertrek

zaterdag 8 februari 2020

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten