Alle activiteiten

Door Dick van der Stouw

Broedende weidevogels in polder Arkemheen

Excursie vanaf Stoomgemaal Arkemheen (voorheen Hertog Reijnout). Vertrek en verzamelen 's morgens 8 uur. Wandeling tot ca. 10 uur. Terugkomst bij het gemaal. Wellicht afsluiten met een kopje koffie. 

We verwachten vooral weidevogels zoals grutto, tureluur en kievit. Ook kans op watersnip, kwikstaarten en diverse soorten eenden en ganzen.

Zaterdag 11 mei is een maaldag van het Stoomgemaal. Dat betekent dat het stoomgemaal onder stoom in werking is. Een spectaculair gezicht. Het naastgelegen bezoekerscentrum heeft een interessante tentoonstelling en u kunt er gebruik maken van de horeca- en sanitaire voorziening. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Zeedijk Nijkerk
Goed bereikbaar vanaf A28 richting Zeewolde en vanaf de N301 vanuit de Flevopolder. Voor de brug over het Nijkerkernauw/Nuldernauw gaat u linksaf als u uit de richting Nijkerk komt. Rechtsaf als u vanuit de Flevopolder komt. U kunt parkeren op het parkeerterrein aan uw linkerhand, aan het eind van de Zeedijk. De excursie start voor de

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Graag een verrekijker meenemen als je die hebt. De excursie is gratis, koffie etc is op eigen kosten. TIP: Draag kleding in gedekte tinten en draag geen parfum of aftershave.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving