Alle activiteiten

Door Ad Kolen
Vogelsenzo

Het Noorderbos en de Vogels

Het Noorderbos is een gevarieerd gebied met oude en jonge bossen, graslanden en veel water. Deze afwisseling in biotopen trekt vele verschillende vogelsoorten aan. Hun zang en uiterlijk wordt gezamelijk aangehoord en bekeken.

Het Noorderbos is aangelegd op de voormalige vloeivelden van de stad Tilburg. Een gebied met een rijk cultuurhistorisch verleden. Recentelijk is de Noorderplas opnieuw ingericht als natuurplas. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen, wandel dan mee. Kijk voor meer informatie over het Noorderbos en de vogels op; vogelsenzo.blogspot.com

Foto Noorderplas: Ad-Kolen

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelsenzo

Onderwerp

Het Noorderbos en de Vogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Tilburg
Het vertrekpunt is de hoofdingang van het Noorderbos aan de Stokhasseltlaan. Die is te bereiken door vanuit Tilburg de Stokhasseltlaan te volgen richting Loon op Zand en buiten de bebouwde kom van Tilburg de eerste verharde weg rechts in te slaan. Dat is juist voorbij de bocht naar rechts, onder een hoogspanningsmast.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Een verrekijker, warme kleding (het kan nog koud zijn zo vroeg in de ochtend) en stevige wandelschoenen veraangenamen de wandeling!

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving