Alle activiteiten

Door M Hoogendoorn
Stichting Groen Licht

Vogelexcursie door waardevol natuurgebied De Hanepoel

Op zondag 19 mei organiseert Stichting Groen Licht om 13.30 uur een vogelexcursie door waardevol natuurgebied De Hanepoel bij Nieuwe Wetering in de gemeente Kaag en Braassem! 

Pal achter de Ringvaart van de Haarlemmermeer en nabij de Kagerplassen ligt een uniek particulier waterrijk natuurgebied. Deze verborgen parel is in bezit van Stichting Jacobus en herbergt een rijke flora met waardevolle landschapselementen.

Het gebied, dat vroeger onderdeel uitmaakte van het Leidsche Meer en dus een natuurlijke oorsprong heeft, is beperkt toegankelijk en trekt mede daardoor veel verschillende vogelsoorten aan. Tijdens de Vogelweek wordt een 2 uur durende rondleiding onder begeleiding van een ervaren vogelaar gegeven. Er zijn twee uitkijkpunten, vanwaar met een telescoop en verrekijker de Hanepoel en de naastgelegen Leendert de Boerspolder, die sinds enkele jaren onder water is gezet, kan worden afgespeurd. De te verwachten soorten zijn naast watervogels onder andere koekoek, blauwborst en bruine kiekendief. Het advies is dan ook om een verrekijker mee te nemen.

Foto De Hanepoel: Stichting Groen Licht

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Stichting Groen Licht

Onderwerp

Watervogels, zangvogels, rietvogels.

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Bovenweg 12 Kaag en Braassem
Verzamelen op het parkeerterrein bij de volkstuinen, Bovenweg 12, 2376 BE Nieuwe Wetering

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Telescoop aanwezig, stevig schoeisel aan wordt aangeraden. Graag aanmelden vóór 15 mei.

Kosten

De kosten zijn € 5,- inclusief een hapje en een drankje. Dit bedrag kunt u ter plaatse contant betalen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving