Alle activiteiten

Door Cor de Vaan
Vogelwerkgroep Arnhem e.o.

De Bijland: sterns en nachtegalen

Tijdens deze vroege vogelwandeling lopen we langs beboste oever van de recreatieplas en de oevers van de rivier. Op dit tijdstip betekent dat vooral veel zangvogels waaronder hopelijk ook nachtegalen. Er zijn ook watervogels te verwachten, want voor visdief en zwarte stern is De Bijland een ideale plek om te foerageren. En er is kans op dwergmeeeuw die hier in wisselende aantallen tijdens de doortrek verblijft. Vanaf de oevers hebben we telkens een ander zicht op het water en omringende landschap en de waar te nemen soorten.

Foto zwarte stern: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Arnhem e.o.

Onderwerp

sterns en nachtegalen

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Bijlandseweg Zevenaar
Startlocatie ligt 500 meter westelijk van Bijlandseweg 34, 6916 BJ Tolkamer, aan de westzijde van de haven.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Een verrekijker is wel heel handig. De gids heeft een reserve exemplaar. De gids neemt ook een telescoop mee voor algemeen gebruik. De excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Jong en oud zijn welkom, maar neem geen hond mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten