Alle activiteiten

Door Diederik Leutscher

Lente in de Wageningse uiterwaarden

Veel van onze zomergasten zijn inmiddels teruggekeerd en dat zullen we merken. In dit overstroomgebied van de Nederrijn richten we ons op riet- en moerasvogels. In deze rumoerige tijd van het jaar is het soms een uitdaging om al het piepen, tjirpen, kraken, roepen en zingen uit elkaar te halen. Toch gaan we dat proberen, want zo ontdekken we de meeste soorten. In het riet gaan we op zoek naar soorten als de blauwborst, rietzanger, kleine karekiet en rietgors. De plukjes bos zijn favoriet bij de groene specht, buizerd, zanglijster en de koekoek. In de tussengelegen ruigtes horen we zwartkop, winterkoning, roodborsttapuit of zelfs een cetti's zanger. Op en om het water maken we kans op de huiszwaluw, boerenzwaluw en oeverzwaluw, krakeend, kuifeend en met wat geluk een lepelaar. 

De wandeling is rond de 5 km en gaat over zowel verharde als onverharde (met nat weer zompige) paden.

 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Rietvogels, moerasvogels, vogelgeluiden

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Emmapark Wageningen
We beginnen op een parkeerplaats naast de dijk. Van hier lopen we zo de uiterwaarden in. Onderweg komen we geen horeca tegen. Vlakbij de parkeerplaats zijn verschillende cafés en restaurants te vinden die in ieder geval na afloop van de wandeling geopend zullen zijn.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Zorg voor goed schoeisel en passende kleding. Na een vochtige periode of bij regen is het modderig in de uiterwaarden. Neem ook zelf een verrekijker mee!

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving