Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelexcursie op de Regte Heide

De Regte Heide wordt één van de meest spectaculaire natuurgebieden in Brabant. Door de enorme variatie in het gebied, trekt het ontzettend veel vogels en andere dieren aan, die zich hier heel erg goed thuis voelen. Deze excursie leidt dan ook door naald- en loofbossen, door het moerasachtig gebied langs het riviertje de Oude Leije, een landgoed en over een stuk heide, waar ook zeer oude grafheuvels te vinden zijn. Het gebied is typisch broedgebied voor o.a. de houtsnip, nachtzwaluw, zwarte specht, bonte vliegenvanger en boomleeuwerik. Dit zijn er maar een paar van het enorme aantal soorten. Maar ook leven er in dit gebied wel 28 vlindersoorten. Kortom een echte aanrader.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogels van bos, beekdal, akkers en heid

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Het Hoefke Goirle
Verzamelpunt is bij de parkeerstrook aan het eind van Het Hoefke, 5133 NA, Riel. Verzamelen bij het Mariabeeld, naast de parkeerstrook.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Een redelijk toegankelijk gebied, wat goed te lopen is met gewone wandelschoenen. Verrekijker is aangeraden, zeker wanneer u iets vanuit de vogelkijkhut wilt zien en om zicht over het riviertje de Oude Leije te hebben. Geen sanitair bij het startpunt, maar wel horeca in de omgeving. Beperkt aantal deelnemers, doordat grote delen over smalle en knuppelpaden gaat.

Toegankelijk met rolstoel

Nee
Helaas is deze excursie niet geschikt voor rolstoel gebruikers

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving