Alle activiteiten

Door Marko Oudenaarden
Biesbosch Excursie Marathon

Vogels kijken met Biesbosch boswachter Thomas van der Es

Samen met Biesbosch boswachter Thomas van der Es gaat u tijdens deze exclusieve vogeltocht op zoek naar echte Biesbosch specialiteiten zoals de visarend, blauwborst, nachtegaal en zeearend. Tijdens een wandeling van ca 3.5 kilometer bezoeken we een afwisselend landschap. In het verdronken bos kijken we uit naar spechten, boomklevers en zingende spreeuwen. Terwijl we in de rietkragen zoeken naar rietzanger, sprinkhaanzanger en blauwborst. Vogelsoorten die juist voor zonsondergang weer goed van zich laten horen! Het moeras begint juist s'nachts te leven. 

Vanaf diverse uitkijkpunten zoeken we het slik en de eilanden af voor kluut, visdief en lepelaar. De wandeling gaat door één van de meest vogelrijke en diverse delen van het zoetwatergetijdengebied. Misschien zien we voor de schemer nog een jagende zeearend of visarend!

Deze excursie in onderdeel van de Biesbosch Excursie Marathon. De volledige opbrengst van deze excursie komt ten gunste van de Avifauna van de Biesbosch! 

Minimale bijdrage 15 euro. Betaling contant en ter plaatse.

Foto visarend: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Biesbosch Excursie Marathon

Onderwerp

Visarend, Zeearend

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Hilweg Altena
Startpunt: 51.767080, 4.771173 Oude parkeerplaats Biesbosch Museum . Hilweg 4, Werkendam.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Deze excursie in onderdeel van de Biesbosch Excursie Marathon. Het doel van deze Marathon is geld inzamelen voor de Avifauna van de Biesbosch

Kosten

Bijdrage minimaal €15 per persoon voor het goede doel.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving