Alle activiteiten

Door Rick van Lieshout
Vogelbescherming Nederland

Vogels herkennen in de Diemer Vijfhoek

Het PEN-eiland, ook wel de Diemer Vijfhoek genoemd, is een grotendeels kunstmatig schiereiland van 80 hectare in het IJmeer naast de elektriciteitscentrale Diemen.

Graag neem ik je mee om hier samen op zoek te gaan naar mooie vogels. Het blijft natuur, maar met wat geluk vinden we de ijsvogel, horen we de waterral en verschillende soorten roofvogels. Ook is er halverwege de wandeling een vogelkijkhut waar we zullen stoppen. Vanuit de vogelkijkhut hebben we uitzicht over het IJmeer. 

Foto ijsvogel: (c) Koos Dansen

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wandeling in de Diemer Vijfhoek

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Pampusweg 13 Diemen
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid vlakbij de Nuon Centrale: volg de Pampusweg tot achter het Albert Heijn Pick-up Point waar u aan de rechterkant voldoende parkeergelegenheid vindt. Uw excursieleider treft u daar.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Goed schoeisel, wat een beetje vies mag worden, is handig voor deze wandeling. Vooral wanneer het vochtig is geweest, kunnen de paden drassig zijn. Een verrekijker verhoogt het plezier in vogelen. Honden zijn NIET toegestaan.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving