Alle activiteiten

Door Rene Janssen

Vaar- en wandelexcursie Biesbosch

We varen zo'n half uur met een fluisterboot vanaf Vissershang in Hank naar het Brugje van Sint Jan. Vandaar wandelen we naar het Gat van de Zuiderklip waar een overvloed aan vogels te zien is. We maken kans op wad- en watervogels zoals: grauwe gans, grote canadese gans, slobeend, krakeend, kuifeend, tureluur, witgatje, watersnip, dodaars, fuut, tafeleend, cetti's zanger, gekraagde roodstaart, ijsvogel, boompieper, leeuwerik etc.

Vorig jaar heeft de visarend hier vlakbij gebroed, dus wie weet zien we die. Ook de zeearend komt hier regelmatig op bezoek om een gans te slaan. Natuurlijk geen garantie maar alles is eigenlijk mogelijk bij dit uitgestrekte zoetwatergetijdengebied.

Natuurlijk horen we de Cetti's zanger, de zwartkop, tuinfluiter, roodborsttapuit, blauwborst etc, etc. Halverwege staat een uitkijkpunt vanwaar het fantastisch vogelen is. Na het terugwandelen varen we terug naar Hank met een prachtige ervaring rijker. 

Foto visarend: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Onderwerp

Vogels van de Biesbosch

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Vissershang Altena
We verzamelen op de parkeerplaats van de Vissershang te Hank. Hier is een jachthaven. Houd rekening met het verkeer! U rijdt in de spits!

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Hoge schoenen is voldoende. Excursieleider brengt telescoop mee. Er is tijd om zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen.

Kosten

€ 15,00 per persoon
Van uw deelnamebedrag betalen we de fluisterboot die ons naar het eiland brengt en die ons na afloop van de excursie weer ophaalt.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving