Alle activiteiten

Door Chris van der Heijden
Vogelwerkgroep Nijmegen

Vogelwandeling over landgoed Doornik bij Bemmel

Gidsen Mark en Chris geven elk jaar een leuke vogelexcursie voor beginners in de Nationale Vogelweek. Dit keer maken ze een vogelwandeling door de kleinschalige nieuwe natuurakkers die de afgelopen 10 jaar zijn aangelegd op Landgoed Doornik (gelegen tussen Lent en Bemmel aan de overkant van de Waal bij Nijmegen) en waar het stikt van de vogels. Er zijn de afgelopen jaren al 59 verschillende soorten broedvogels geteld. Het wordt een ontspannen wandeling van zo'n 5 kilometer over de paden tussen de akkers, het voedselbos en de knotwilgen. We gaan proberen zoveel mogelijk vogelsoorten te ontdekken en van dichtbij te zien. We maken kans op het zien van allerlei leuke vogels als: braamsluiper, bosrietzanger, putter, kneu, groenling, vink, veldleeuwerik, patrijs, fitis, zwartkop, spotvogel, steenuil, heggemus, ringmus, grasmus, koekoek, nachtegaal, sprinkhaanzanger, roodborsttapuit, tuinfluiter, zanglijster, gekraagde roodstaart, zwarte roodstaart, ooievaar, torenvalk, boomvalk, slechtvalk, grote bonte specht en groene specht, rietgors, witte kwikstaart en vier soorten zwaluwen.

We gaan weer proberen er een leuke en inspirerende vogelwandeling van te maken!

Wil je alvast meer lezen over het gebied waar we gaan wandelen? Kijk dan op www.doorniknatuurakkers.nl

(foto gekraagde roodstaart: Birdphoto)

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen

Onderwerp

Genieten en herkennen van vogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Waaldijk 28 Lingewaard
De wandeling start om 09.30 uur bij restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28 in Bemmel. Er zijn gratis parkeerplaatsen en fietsenstalling aanwezig. Het restaurant is bij aanvang van de wandeling nog gesloten, maar na afloop van de wandeling keren we er terug en kunt u er eventueel wat eten en drinken.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Deze excursie is gericht op beginnende vogelliefhebbers. We wandelen in rustig tempo en nemen de tijd om de vogels goed te bekijken en ervan te genieten en geven uitleg over hoe je ze kunt herkennen. Neem een verrekijker mee en doe goede wandelschoenen aan. Neem ook wat te drinken mee voor onderweg. De excursieleiders hebben een telescoop bij zich waarmee de vogels mooi van dichtbij te zien zullen zijn. Ook is er een leenkijker aanwezig en nemen Mark en Chris een vogelboek en vogelherkenningskaarten mee waarin iedereen de gevonden vogels even rustig kan bekijken.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving