Alle activiteiten

Door Erik Bloeming
Meeting Nature

Bargerveen: 'avidiversiteit' op randje hoogveen en nieuwe natuur!

Samen met de WetlandWacht van Vogelbescherming en gidsen van Staatsbosbeheer maken we een stevige wandeling door het prachtige hoogveengebied Bargerveen.

Mede gezien het Jaar van de Wulp gaan we deze editie niet naar de relatief monotone hoogveenkern, maar wandelen we langs het veen en de nieuw aangelegde buffers aan de noordzijde van het gebied. Juist daar ontwikkelt zich de laatste jaren een enorme biodiversiteit, met een scala aan zang- en watervogels en met aan de noordzijde, langs de oevers van het nieuw aangelegde 'Swarte Meer', nog kans op wulpen en voor het hoogveen 'ongebruikelijke' doortrekkers. Dit deel herbergt de laatste jaren de hoogste dichtheid aan grauwe klauwier van het Bargerveen! 

Foto wulp: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Meeting Nature

Onderwerp

watervogels, zangvogels en trekvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Kamerlingswijk OZ 82 Emmen
Navigatie naar startpunt geeft vaak problemen. Rijd daarom letterlijk naar het zuideinde van de Kamerlingswijk in Zwartemeer (7894 AJ, voorbij de kerk, bij de kleine rotonde is het startpunt)!

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Tip: dichte kleding, stevige schoenen en neem vooral een verrekijker (telescoop!) en fototoestel mee. Er zijn meerdere excursieleiders aanwezig dus we vertrekken in verschillende groepen.

Kosten

Volwassenen €4,00 (kinderen tot 12 jaar €2,50)

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten