Alle activiteiten

Door Marcel Boer
VBN NM VBWZ

Weidevogels in het Wormer- en Jisperveld

Vaar mee door het Wormer- en Jisperveld. Geniet op deze boottocht van de roepende vogels: het is voorjaar! Ga mee en luister naar de geluiden van de weidevogels in dit oer-Hollandse veengebied. Het broedseizoen loopt nu op het einde. Is het gelukt of niet? Hebben de weidevogels die in het vroege voorjaar naar het Wormer- en Jisperveld zijn teruggekeerd gebroed en jongen grootgebracht? Of zijn ze daar nog mee bezig? Is dat laatste het geval, dan wordt het haast maken. Aan het einde van deze maand maken de vogels zich alweer op voor vertrek naar het zuiden, de grutto’s, tureluurs en kluten, maar ook verschillende eenden soorten en wat later de visdiefjes. Vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld met gids. 14.00 uur.  Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl.

Foto grutto: Ed Zijp

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Onderwerp

Weidevogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Wormerland
Bezoekerscentrum de Poelboerderij, Veerdijk 106, 1531 MB Wormer. Parkeren op het parkeerterrein voor de afslag naar Oost Knollendam

Duur

2 uur

Bijzonderheden

We varen met een open boot. Zorg voor warme (regen) kleding. Graag een kwartier van tevoren melden bij de receptie.

Kosten

Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Pinnen mag.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving