Alle activiteiten

Finland en Varangerfjord

Rust, ruimte, bossen, meren, toendra, spectaculaire vogels en de middernachtzon. Enkele steekwoorden van deze vogelreis naar 'het dak van Europa': het noorden van Finland en Noorwegen. Een vogelreis waarbij we in de grote leegte van het hoge noorden een ander beeld krijgen van de bij ons doortrekkende steltlopers.
We proberen hier in de uitgestrektheid van de bossen die vogels te zien die de uiterste weersomstandigheden trotseren en die elders in Europa niet of slechts bij hoge uitzondering gezien worden.

Logo BirdingBreaks

 Vanuit het Varangerfjord brengen we een bezoek aan het vogeleiland Hornoya. Hier broeden duizenden zeevogels die van dichtbij bewonderd en gefotografeerd kunnen worden. Naast de aanwezigheid van vele Papegaaiduikers, Zwarte Zeekoeten en Drieteenmeeuwen is dit eiland de beste plek in Europa voor het zien van Kortbekzeekoet. Het schitterende landschap van het Varangerfjord is tevens het biotoop van de Giervalk. Daarnaast verblijven er in de fjord soms Stellers- en Koningseiders en Geelsnavelduiker. In de toendra nabij Badfjord broeden Kleinste Jager, Rosse Grutto en Goudplevieren.

Duur

11 dagen

Vertrek

maandag 20 mei 2019

Reisorganisatie

BirdingBreaks

Ga naar de website

Toon alle activiteiten