Alle activiteiten

Door Douwe Greydanus
KNNV afd.Hoorn/West-Friesland

Vogels kijken aan het Vooroever te Onderdijk

Op deze dag organiseren we een kijkdag bij de Vooroever van Onderdijk. Vanaf 10:00 uur tot ongeveer 13:00 uur kunt u deelnemen aan een wandel excursie. Bij aankomst gaat u met een gids met telescoop mee over de Nesserdijk. Veel soorten zijn vanaf de dijk te zien in het gebied van Staatsbosbeheer wat gelegen is aan het IJsselmeer.

Zo zijn hier een kolonie aalscholvers en lepelaars te vinden en maken we kans op allerlei soorten rietvogels zoals kleine karekiet, snor, rietzanger, blauwborst en baarmannetjes. Verschillende soorten eenden en ganzen, bruine kiekendief en torenvalk. Misschien horen we wel een koekoek of Cetti's zanger?

Deze excursie is ook leuk voor gezinnen met kinderen.

Foto lepelaar: Birdphoto

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

KNNV afd.Hoorn/West-Friesland

Onderwerp

Rietvogels, watervogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Nes 156 Medemblik
Parkeren aan de parallelweg Nes en via het pad langs de speeltuin Neshof gelegen tussen Nes 156 & 158, over de brug via de trap de dijk op waar het startpunt zich bevind.

Duur

1 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen, goede kleding, Niet geschikt voor rolstoelen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving