Alle activiteiten

Door Martin Hierck
Winkel Vogelbescherming

Workshop digiscoping Botanische Tuinen

Genieten van vogels en natuur kan natuurlijk met een verrekijker maar nog spannender wordt het met een telescoop. Door de enorme vergrotingsfactor kunt u de vogels en andere dieren van dichtbij zien en genieten van hun unieke gedrag in het landschap. En hoe prachtig is het om ook te kunnen vastleggen wat u door de telescoop observeert? Fotograferen of filmen door uw optische instrument wordt dan ook steeds populairder. Het team digiscoping van de winkel van Vogelbescherming helpt u graag met tips en trucs zodat u ook zelf kunt gaan digiscopen. Gedurende het hele jaar organiseren wij daarom workshops voor iedereen die meer wilt halen uit zijn/ haar telescoop.

Deze workshop vindt plaats in de Botanische tuinen van Universiteit Utrecht: een prachtige en inspirerende plek waar volop mogelijkheden zijn om met elkaar te oefenen.

Programma workshop

Onze workshop richt zich op de beginners die zich willen oriënteren op de diverse mogelijkheden van natuur- en vogelfotografie. Tijdens de workshop wordt u in deel I  bijgepraat over de optische kwaliteiten en eigenschappen van uw telescoop in combinatie met uw camera of smartphone. Ondersteund door een PowerPoint presentatie. Ook leggen we u uit welke mogelijkheden er zijn om te gaan digiscopen, welke apparatuur u daarvoor nodig heeft en welke voor- en nadelen er bestaan t.o.v. 'gewone' fotografie. Het theoriedeel vindt plaats in een lezingzaal van de Botanische Tuin. 

Na het theoretische deel kunt u genieten van een lunch met broodjes, koffie en thee.

Deel II van de workshop staat in het teken van de praktijk: samen oefenen en kijken of u het geleerde zelf kunt uitvoeren. Uiteraard met de ondersteuning van de begeleider(s). Samen met de begeleider kiest u enkele mooie plekken in de tuin uit.

09.30 – 10.00  Inloop en kennismaking met koffie en thee

10.00 – 12.00   Deel I: theorie gedeelte

12.00 – 13.00   Lunch

13.00 – 15.00   Deel II: praktijkgedeelte

15.00   Einde

Natuurlijk bent u vrij om na de workshop nog zelfstandig de Botanische Tuin te bekijken.

De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Wat neemt u mee?

Voor deze cursus hoeft u niet perse in het bezit te zijn van een telescoop of fototoestel. U kunt bij ons gebruik maken van de diverse telescopen en adapters uit onze winkel en testtuin.

Aanmelden

Details

Activiteit

Workshop

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Fotograferen met smartphone en telescoop

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Budapestlaan Utrecht
Botanische Tuinen Utrecht, Budapestlaan 17, 3584 AD Utrecht. (Science Park de Uithof).
Met de auto: U kunt parkeren bij parkeerterrein Budapestlaan. Met OV: er rijden diverse bussen die stoppen bij halte ‘Botanische Tuinen Utrecht. Check 9292.nl voor exacte reistijden. Bereikbaarheid Botanische Tuinen.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Wij beschikken over een aantal telescopen, adapters en fotoapparatuur die u tijdens de cursus kunt gebruiken. Indien u over een eigen telescopen statief beschikt verzoeken wij u deze mee te nemen.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 50,00 inclusief BTW. Dat is inclusief toegang tot de Botanische Tuin, lunch en eventueel gebruik van een leentelescoop. Deze kosten kunt u op locatie per pin voldoen bij de workshop begeleiding.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving