Alle activiteiten

Door Debby Doodeman
FOGOL

Vogelzeilexcursie naar Marker Wadden

De Marker Wadden zijn een nieuw eilanden archipel in het Markermeer. Deze moeten er voor zorgen dat het meer weer gezonder wordt; het overtollige slib opvangen en een kraamkamer voor vissen en vogels.

Het eerste eiland is ook toegankelijk voor publiek, de andere vier eilanden zijn helemaal alleen voor de vogels.

Het is een enorm interessante plek en daarom organiseren wij hier heel graag excursies naartoe. Elke keer treffen we net weer een ander eiland dat zich nog in een pionier fase bevindt. Het is mooi om de ontwikkelingen te volgen en het eiland nu in deze fase te bekijken. Vele vogels hebben er al een plek gevonden. Er zijn kolonies van kokmeeuwen en visdieven, veel plevieren zoals bontbekplevier en kleine plevier vinden er een plek, maar ook sooren als strandplevier en dwergstern. Met altijd leuke verassingen. Maar ook de ontwikkeling van de planten en de insecten is interessant. Vaar mee en ontdek het allemaal zelf. 

Per zeilboot varen we naar het eiland en er zijn vogelgidsen die je op de vogels kunnen wijzen. Op het eiland is maar liefst 12 km aan wandelpaden en zijn diverse vogelhutten. Wie wil kan een verrekijker lenen. Meestal vertrek vanaf Enkhuizen, soms ook Lelystad.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

FOGOL

Onderwerp

De vogels en ontwikkeling van een nieuw eiland

Startpunt

Tritondam Enkhuizen
De boot ligt afgemeerd naast het VVV en bij het station, aan de Trintondam, Enkhuizen.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Onderweg is er altijd een korte presentatie aan boord over de Marker Wadden, alle ontwikkelingen, het lopende onderzoek en de vogels.

Kosten

De kosten van de excursies variëren van EUR 50,- tot EUR 55,-, dat is inclusief entree Marker Wadden en soep, soms ook lunch.

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten

In de omgeving