Alle activiteiten

Door jw hermans
vogelwacht uden

Vogelvierdaagse in natuurgebied De Maashorst

Ook dit jaar hebben we weer een vogelvierdaagse op het programma staan in de Nationale Vogelweek.

We gaan weer 4 dagen vogels kijken in het prachtige en vogelrijke natuurgebied De Maashorst. We starten op donderdagacond 16 mei om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats van het natuurcentrum De Maashorst. Vrijdagavond, zaterdag- en zondagochtend starten we om 19.00 uur vanaf dezelfde plek. 

In de Maashorst verwachten we onder andere de volgende vogels goed te zien: geelgors, boomleeuwerik, boompieper, veldleeuwerik, raaf, buizerd, kleine bonte specht, grote bonte specht, groene specht, zwarte specht, appelvink, putter, goudvink. Daarnaast hebben we als grote grazer de wisent en het tauros. Kortom een bezoek waard.

Foto geelgors: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwacht Uden

Onderwerp

zangvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Maashorstweg Bernheze
Parkeerterrein van het natuurcentrum De Maashorst. Het adres van het bezoekercentrum is Erenakkerstraat 5, 5388 SZ Nistelrode, de parkeerplaats waar we starten is aan de kruising met de Maashorstweg, ongeveer 200 van het bezoekerscentrum af.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Er zijn meerdere excursieleiders aanwezig, dus er wordt in kleine groepjes gewandeld. Een telescoop om vogels mooi van dichtbij te kunnen zien gaat mee. Trek goed schoeisel aan en als je een verrekijker hebt, neem deze dan uiteraard mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving