Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur

Voorjaar op de Deeneplaat

Het wordt weer druk in de Brabantse Biesbosch. Nee dan doel ik niet op de toeristen maar op onze vogeltjes. Een voor een komen ze weer in maart/april terug uit het Zuiden. En het mooie is dat een deel van de overwinteraars er ook nog is. En ook nog de passanten....Genieten dus. En wat is Uw favoriete repatriant? Op welke vogel stemt U dan? Nou ik op de blauwborst of misschien toch de grutto.... alhoewel de visarend... Ik weet het niet meer. U wel ? Geen garantie dat Uw favoriet er al is, uiteraard. Maar spannend is het: Al dat kleine grijs-bruine of bruin-grijze spul dat weer terug is viert de overdaad aan hormonen. Zingen en een territorium veroveren. Druk man! Doe voor de zekerheid oordopjes bij Uw uitrusting, want het kan een kabaal van jewelste zijn.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Voorjaar !

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Spieringsluis 7 Werkendam
Verzamelen: Spieringsluis 7, Werkendam 4251MR 7 Vanuit Werkendam naar de Spieringsluis rijden. Over de sluis na 300 meter op de grote parkeerplaats verzamelen. Let op : In het weekend is de eerste afvaart van de pont vanaf Kop van 't Land later.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor natuurliefhebbers met brede interesse. Stevige, waterdichte schoenen zijn wel verstandig. Een verrekijker gewenst. De telescoop is al aanwezig. Neem wat te eten, drinken of te snoepen mee voor onderweg. Dat laatste zal de gids zeker ook waarderen. Een toilet is er niet, maar bosjes zijn er zat.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving