Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider/Stadsvogeladviseur

Voorjaar op de Deeneplaat

In de winter is de Biesbosch met al die overwinteraars heel aantrekkelijk om te bezoeken. En dan het voorjaar ! Smullen natuurlijk. De visarend en bruine kiek komen weer terug. Geen garantie dat ze er al zijn, uiteraard. Het kleine spul dat weer terug is viert de overdaad aan hormonen. Zingen en een territorium veroveren. Druk man! Blauwborst, fitis, grasmus en de diverse rietbewoners vechten om aandacht. En ondertussen, ik durf het bijna niet te zeggen, speuren we naar de zeearend. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Voorjaar !

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Spieringsluis 7 Werkendam
Verzamelen: Spieringsluis 7, Werkendam 4251MR 7 Vanuit Werkendam naar de Spieringsluis rijden. Over de sluis na 300 meter op de grote parkeerplaats verzamelen. Let op : In het weekend is de eerste afvaart van de pont vanaf Kop van 't Land later.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de beginnende vogelliefhebber. Stevige, waterdichte schoenen zijn wel verstandig. Een verrekijker gewenst. De telescoop is al aanwezig. Neem wat te eten, drinken of te snoepen mee voor onderweg. Dat laatste zal de gids zeker ook waarderen. Een toilet is er niet, maar bosjes zijn er zat.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving