Alle activiteiten

Montenegro, Albanië en Kroatië

Ga mee op vogelreis naar Montenegro en Albanië en ontdek de verborgen schatten van de Balkan! Midden in het hart van de Balkan, ingeklemd tussen Albanië, Servië, Bosnië en een klein stukje Kroatië, ligt Montenegro, het jongste land van Europa. Sinds de onafhankelijkheid van Servië in 2006 is het land makkelijk toegankelijk voor toeristen geworden. Hoewel Montenegro nog relatief onbekend is als vogelbestemming, is dat volledig onterecht.

Logo Inezia Tours

Hoewel Montenegro nog relatief onbekend is als vogelbestemming, is dat volledig onterecht. Het spectaculaire en bijna overal oorspronkelijke landschap, gelegen aan één van de grootste trekroutes van vogels in Europa, zorgt voor een zeer veelbelovende reis.

In Montenegro bezoeken we de kust, de bergen, verschillende lagunes en meren wat voor een gevarieerde lijst met soorten zorgt. Tijdens deze reis focussen we met name op twee zaken: de imposante vogeltrek over de Adriatische Zee en vogelsoorten die in Noordwest Europa niet of lastig te zien zijn zoals Steenpatrijs, Witrugspecht, Steenarend, Dwergaalscholver, Scharrelaar, Bijeneter, Grijze Gors en Cirlgors.

We beginnen en eindigen onze reis in het uiterste zuiden van Kroatië en hebben ook een dag en nacht in Albanië op het programma staan. Albanië is één van de meest mysterieuze landen in Europa. Jarenlang was het volledig van de buitenwereld afgesloten en werd het land geregeerd door een hardliner communist die de bevolking volledig in zijn greep had. Pas in de jaren ’90 kwamen de eerste toeristen het land binnen en sindsdien is de natuur nog niet veel veranderd.

Duur

8 dagen

Vertrek

zondag 7 april 2019

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten