Alle activiteiten

Door Ron Leeuwis

Wintergasten in de Kwade Hoek

Weer of geen weer, de Kwade Hoek is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van onze kust. Soms desolaat, soms ineens sprankelend van kleuren en zwerven van duizenden strandlopers, die in de lucht, een echte acrobatische luchtshow weggeven. Puur genieten, al struinend door de ruigte van het gebied heen. Stuifduinen, strand, zee en slikken, zorgen voor een enorme dynamische diveristeit.

Elke winter opnieuw vinden met name grote groepen sneeuwgorzen, ijsgorzen, fraters en strandleeuwerikken hier hun plekje om te overwinteren. Maar ook drieteenstrandlopers uit het verre Siberië, zilverplevieren en enorme aantallen bonte strandlopers, vinden hun voedsel in de duinen, langs de waterlijn en op de drooggevallen slikken. En met geluk zie je de blauwe kiekendief, roodkeel- oof parelduiker. Kortom een enerverende excursie, die u niet zou willen missen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Wintergasten uit het noorden

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Let op: verzamelen op de parkeerplaats van Natuurmonumenten in buurtgemeenschap Oostdijk, precies in de bocht.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Omdat het gebied regelmatig onder water loopt, kan het er enorm nat en modderig zijn, waardoor het dragen van kaplaarzen of hoge waterdichte schoenen noodzakelijk is. Maar ook kan het er knap koud zijn, dus kleed u daarop. We zullen u in de week voorafgaand, een kleding advies geven. Omdat we struinen door duinen en over slikken, is het wel een pittige en vrij lange wandeling. Een verrekijker meenemen is een must, maar het is niet aan te bevelen om een telescoop mee te sjouwen (mits u een goede draagtas daarvoor heeft). Een fotocamera is wel een aanrader, al is het alleen al voor de omgeving. Er is bij de excursie geen sanitair of horeca in de buurt.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten