Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Ontdek vogelboulevard Prunjepolder

De Prunjepolder is een jong natuurgebied, waar de zoute en brakke natuur in zijn oorspronkelijke loop is teruggebracht. De Prunjepolder wordt nu de vogelboulevard van Zeeland genoemd, rijk aan allerhande soorten vogels en planten.

We houden een wandelexcursie om zowel binnendijks als buitendijks de rijkdom aan vogels te ontdekken. In de winter overwinteren in het gebied o.a. lepelaars en kluten. Afhankelijk van het tij zitten binnendijks of buitendijks duizenden steltlopers. Maar ook de kleine zilverreiger vindt hier zijn plaats. Kortom, een gebied dat zomer en winter een belevenis is. En mocht het voor u nog niet genoeg zijn deze excursie, dan adviseren we graag waar u verder kunt zoeken die dag, omdat we voortdurend bijhouden, waar een bijzondere vogelsoort zit. Kortom, zo'n ervaring  Zeeland, wil u niet missen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogels kijken op zowel zout, als brak water

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Aan het eind van de Inlaagweg, vlak bij het keerpunt, is er voldoende ruimte en de auto langs de weg te parkeren, zonder tot hinder te zijn.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Daar het een open gebied is aan de kust en winter, is het wel aan te bevelen om u warm te kleden. Het meenemen van een verrekijker of telescoop is zeker aan te bevelen. Sanitair of Horeca is er in het nabijgelegen Restaurant de Heerenkeet, Natuurlijk heeft u een verrekijker bij u om het genot van de vogelwaarnemingen te verhogen. En uiteraard diene we ons in alle respect, te houden aan de dan geldende Covid maatregelen

Toegankelijk met rolstoel

Deels
Sommige delen zijn vriendelijk voor rolstoel geruikers. Wanneer u mee wilt als rolstoel gebruiker, geef dit vroegtijdag aan , zodat we extra mensen kunnen inzetten voor de excursie. De mogelijkeden zijn helaas beperkt.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten