Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur

Munnikenland, Loevestein

In het rivierenland gebeurt het! Overal dynamiek en de rivier is de baas. Geweldig. Ook de route wordt bepaald door de rivier. En als het haar behaagd gaan we struinen langs de rivier, in de ooibosjes en vooral tussen de ruigtekruiden. Met bijna voortdurend zicht op de rivier of de plassen en afgegraven uiterwaarden. En in dit jaargetijde zullen de wintergasten de boventoon voeren. Allerlei ganzen en eenden, waaronder de pijlstaart, maar ook de grote zaagbek en bergeend. Rovers als blauwe kiekendief en torenvalk. Steltopers als wulp kieviten. En tussen al die ruigtekruiden de vinken, putters, kneutjes en groenlingen. En nog lekkernijen ? Zeker wel! Bij de vorige editie 4 zeearenden en een bever.

 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Struinen !

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Schouwendijk Poederoijen (GE)
Vanaf de N 322 tussen Zaltbommel en Giessen na Poederoijen de bruine bordjes Slot Loevestein volgen, helemaal door het Munnikenland naar de grote P-plaats voor het slot. Let op : Niet over het fietspad rijden.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de beginnende natuurliefhebber. We gaan niet "'jagen" op soorten maar maken er een ontspannen ochtend van met belangstelling voor alles wat "groeit en bloeit". Waterdichte en distel-vaste schoenen noodzakelijk. Ook een verrekijker en iets voor de interne vogelaar lijkt me fijn. Een toilet is er enkel in het kasteel (na afloop). Telescoop is aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving