Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider/Stadsvogeladviseur

Struinen in Munnikenland

In het rivierenland gebeurt het! Dynamiek aan alle kanten en de rivier is de baas. Geweldig. In het voorjaar moesten de grote grazers weggehaald worden want alles liep onder. De boswachters dolgelukkig. Het systeem "Ruimte voor de rivier" werkte. En nu droogtescheuren in de klei. Midden in de winter. En wij gaan struinen. Struinen langs de rivier, in de ooibosjes en vooral tussen de ruigtekruiden. Met bijna voortdurend zicht op de rivier of de plassen en afgegraven uiterwaarden. Vandaag, als ik dit schrijf, waren ze met velen, de vogeltjes. Ik noem maar wat: buizerd, havik en torenvalk. Wulp, brandgans en heel veel kieviten. Grote zilverreiger en natuurlijk de watervogels. Maar vogeltjes kunnen vliegen, dus ook wegvliegen. Zij die blijven zijn zeker de putters, groenlingen en kneutjes. Komt dat zien.

En ehhh, het voorjaar is in de lucht. Dus wie weet welke verrassingen Moeder Natuur voor ons in petto heeft.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Voorjaar !

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Schouwendijk Poederoijen (GE)
Vanaf de N 322 tussen Zaltbommel en Giessen na Poederoijen de bruine bordjes Slot Loevestein volgen, helemaal door het Munnikenland op de P-plaats van het slot. Let op : Niet over het fietspad rijden.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de beginnende vogelliefhebber. Waterdichte en distel-vaste schoenen noodzakelijk. Ook een een verrekijker en iets voor de interne vogelaar lijkt me fijn. Een toilet is er enkel in het kasteel (na afloop). Telescoop is aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving