Alle activiteiten

Door Rien van der Steen
Excursieleider Vogelbescherming

De Wakkere dijk in Munnikenland

We laten slot Loevestein dit keer links liggen en gaan kijken in het 'oude' Munnikenland met o.a. een stuk moeras met daarom heen oude bomen, dus spechten. Vervolgens naar het nieuwe overstromingsgebied van de Waal. Daar ligt een eldorado voor onze watervogels, weidevogels en ander spul. We gaan terug over de Wakkere Dijk met een weids uitzicht. Veel watervogels zijn er te zien. Vandaag o.a. meer dan duizend kieviten, nog veel meer brandganzen en o.a. havik, buizerd en veel klein spul als putter, kneu, kramsvogel en rietgors.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wintergasten

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Nieuwendijk 5 Poederoijen (GE)
De provinciale weg N322 van Zaltbommel naar Giessen. Bij Poederoijen de bruine bordjes Slot Loevestein volgen. Direct bij de afslag vanaf de N322 naar Loevestein ligt onder aan de dijk een kleine parkeerplaats. Dus niet het Munnikenland verder in rijden.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen en warme kleding. We lopen hoog op de dijk, dus kan het koud zijn. Iets voor de inwendige mens meenemen is dan ook een goed idee. Uiteraard een verrekijker ook. Telescoop is aanwezig, een toilet niet.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving