Alle activiteiten

De Atlantic Odyssey - droomreis van elke vogelaar

Van Ushuaia in Argentinië, over de Atlantische Oceaan naar South Georgia, Gough Island, Tristan da Cunha, St. Helena en Ascension: één van de meest bijzondere reizen die een vogelaar kan maken, met louter hoogtepunten onderweg. Deze reis is de "grote" broer/zus op het zuidelijk halfrond van de reis de North Atlantic Odyssey naar Spitsbergen die Inezia tours al vijf keer als ledenreis voor de Vogelbescherming mocht organiseren.

Logo Inezia Tours

Onderweg, tijdens de zeedagen, zullen we ons geen moment vervelen: albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels en prions komen voorbij, terwijl we ons tijdens de landingen kunnen vergapen aan de kolonies met duizenden pinguïns en verschillende bijzondere eilandendemen. Niet alleen vogels, maar ook zeezoogdieren komen regelmatig voorbij met soorten als Peale’s Dolphin, Hourglass Dolphin, Southern Right Whale Dolphin, Bultrug, Orka, Blauwe Vinvis en Zuidkaper.

Op plekken waar landingen niet zijn toegestaan – bijvoorbeeld Gough Island en Inaccessible Island – proberen we een zodiaccruise zo dicht mogelijk langs de kustlijn te maken. Op die manier hebben we ook kans op het zien van soorten die slechts een enkeling gezien heeft, zoals Gough Bunting, Gough Moorhen en Inaccessible Island Rail.

Onze basis tijdens deze tocht is de Plancius, een voormalig onderzoeksschip, in 1976 gebouwd voor de Nederlandse marine. Na een grondige opknapbeurt is de Plancius nu het modernste polaire expeditieschip met plek voor iets meer dan 100 opvarenden.

Inezia Tours heeft een eigen, zeer ervaren, Nederlandstalige reisbegeleider aan boord!

Duur

25 of 35 dagen

Vertrek

zondag 29 maart 2020

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten