Toon alle activiteiten

Door Vogelbescherming Nederland

PARTRIDGE excursie in Zeeland

In het landbouwgebied in de omgeving van Burghsluis voelden de akkervogels zich jarenlang niet meer thuis. Door samenwerking tussen onder andere enthousiaste boeren, Het Zeeuwse Landschap, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Provincie Zeeland vormt Burghsluis weer een veilige haven voor akkervogels. Vandaag de dag wordt in het landelijke gebied van Burghsluis het geluid van een fladderende patrijzenkoppel overstemt door de uitbundige zang van de veldleeuweriken.

Tijdens een wandeltocht van 3 kilometer wordt het gebied van de boeren bezocht. Tijdens deze tocht, onder begeleiding van Chris Vreugdenhil (ecoloog bij Het Zeeuwse Landschap), wordt duidelijk hoe de maatregelen leiden tot hogere natuurwaarde. Daarnaast zal een deelnemende boer zijn kant van het verhaal toelichten. Naar verwachting laten onder andere kneutjes, putters en bruine kiekendieven zichzelf zien.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Het Zeeuws Landschap & Vogelbescherming

Onderwerp

Akkervogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Stolpweg Burgh-Haamstede (ZE)
Het startpunt is op de hoek van de Stolpweg en Karremansweg, tussen Burgh-Haamstede en Serooskerke. Er is parkeergelegenheid.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Neem tijdens de wandeltocht stevige schoenen mee, een verrekijker, wat te drinken en indien noodzakelijk regenkleding.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving