Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Engeland/Schotland: Farne Islands, Bass Rock, Cheviot Hills

Deze 8-daagse reis voert ons langs de kust van Northumberland waar we van dichtbij grote groepen zeekoeten, alken, kuifaalscholvers, drieteenmeeuwen en noordse stormvogels op en tegen de kliffen zien broeden. Een hele dag lang bezoeken we de Farne Islands, naast eerder genoemde soorten o.a. bekend om haar grote papegaaiduiker en noordse-stern kolonies.

We steken een dagje de grens met Schotland over en bewonderen op Bass Rock de enorme jan-van-genten kolonie.

Maar we gaan verder en trekken ook het binnenland in, naar de heide- en hoogveenvelden van de Cheviot Hills om het schotse sneeuwhoen en de beflijster te zoeken.

Logo Agro Natura

En in de dalen met haar snelstromende beekjes zien we grote gele kwikstaart, waterspreeuw en oeverloper.

En om de variatie helemaal compleet te maken, doen we ook de slikken en kwelders van Lindisfarne aan, een soort waddeneiland voor de kust, waar je alleen bij laagwater naar toe kan rijden.

Bekijk hier een mooi fotoverslag van deze reis. 

De ruige kust van Noordoost-Engeland met zijn prachtige vergezichten, grote groepen broedende zeevogels in combinatie met de vogels van het woeste binnenland, maakt deze 8-daagse reis tot een onvergetelijke ervaring!

 

Agro Natura kiest er heel bewust voor om NIET te vliegen. Daarom reizen we per ferry naar onze bestemming. Ter plaatse beschikken we over een minibusje. We verblijven in een gezellige cottage. Onze kleinschalige en gemoedelijke aanpak maakt de reis geschikt voor beginnende en gevorderde vogelaars.

 

Een overzicht van al onze vogelreizen vind je in onze reiskalender.

Duur

8 dagen

Vertrek

zaterdag 28 mei 2022

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten