Alle activiteiten

Polen: vogelreis Karpaten, uilen en spechten

Deze vogel- en natuurreis speelt zich af in enkele gevarieerde Nationale parken van de Poolse Karpaten, de bergketen in het dunbevolkte Zuidoosten van Polen. Naast vele bijzondere vogelsoorten, waaronder 9 spechtensoorten, oeraluil, dwerguil, oehoe en bijvoorbeeld de notenkraker, vinden we hier ook nog grote predatoren als wolf, lynx en bruine beer.
De reis vindt plaats in het vroege voorjaar omdat dan de kans beter is om uilen en spechten waar te nemen. Doordat er hier en daar nog sneeuw kan liggen, is het ook goed mogelijk om sporen van eerdergenoemde roofdieren te vinden.

 

Logo Agro Natura

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleider en een ervaren Engelssprekende, Poolse vogelaar, die goed bekend is met de gebieden die we bezoeken. Hij onderhoudt intensief contact met boswachters, park officials, wetenschappers en collega-vogelaars en weet daardoor interessante plekken te vinden.

De reis speelt zich af in heuvelachtig tot bergachtig gebied. We maken soms bergwandelingen tot 12 km, met mogelijk hoogteverschillen van een paar honderd meter.

Wij kiezen heel bewust om NIET te vliegen. Daarom reizen we per trein naar onze bestemming. Ter plaatse beschikken we over een minibusje.

Wist je dat....

….je deze reis ook prima kan boeken met een eigen groepje, al vanaf 5 personen, op een zelf  gekozen vertrekdatum.

Duur

10 dagen

Vertrek

vrijdag 12 april 2019

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten