Toon alle activiteiten

Door Ron Leeuwis
Excursieleider Vogelbescherming

Trekvogels op de Maasvlakte

Bij de Maasvlakte denk je niet direct aan een natuurgebied. Dat klopt: het is vooral een groot industriegebied. Maar toch worden er op de Maasvlakte wel veel trekvogels gezien. Door de ligging is de Maasvlakte aantrekkelijk voor trekvogels om even een tussenstop te maken: doordat de vlakte uitsteekt uit de kust, is het het eerste land dat ze zien liggen als vogels over zee richting Nederland vliegen.

Het is aandoenlijk wanneer je daar staat en de goudhaantjes vallen letterlijk voor je voeten neer, totaal uitgeput van hun trektocht. Ze komen even bij, pikken wat voedsel bij elkaar en vliegen weer verder.

We willen graag eens met u op pad om te kijken naar trekvogels. Daar kunnen heel bijzondere soorten zeevogels bij zitten, zoals jagers of jan-van-gent, maar ook soorten als goudhaantjes en bladkoning. We heten u van harte welkom, om samen trekvogels te gaan bekijken.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Trekvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Slag Maasmond Maasvlakte Rotterdam (ZH)
Verzamelen op de parkeerplaats bij de cafetaria op slag Maasmond, net iets voorbij de Euromax container terminal links, waar ook de windmolens staan. We zullen mogelijk de tweede helft van de excursie een stuk terug nog over de stuifduinen gaan en bij de vogeltelpost gaan kijken.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Het meenemen van een verrekijker is een must en wanneer u beschikt over een telescoop, is het aan te bevelen om die mee te nemen. Hoewel de omgeving(en) waarin we gaan zoeken droog zijn, is het wel aan te bevelen om warme kleding bij u te hebben, omdat het daar vaak flink waait.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving