Navigatie overslaan
Alle activiteiten
Rien van der Steen / Fred van Diem

Door Rien van der Steen
Excursieleider / Stadsvogeladviseur

De Jantjesplaat in de Brabantse Biesbosch

Als vogelliefhebber ben ik gek op onzekerheid. Nooit weten wat er gaat komen en hopen op die grote verrassing. Iets voor u? Dan vooral meegaan! Om te beginnen, geen idee wat de route zal zijn. Ja, in de Brabantse Biesbosch, rond de Jantjeskeet. De route bepalen we aan de hand van de regen- en windverwachting. De Jantjesplaat is een stukje nieuwe natuur en een stuk ouderwetse Biesbosch. Hoe lang zijn we onderweg? Nou, laten we zeggen 3 uurtjes, wellicht iets korter... Welke vogels? Als het water hoog staat zijn er geen steltlopers. Als het hard waait geen watervogels. Tja en wat dan wel? Natuur en stilte én tijdens een eerder rondje waren er veel grote zilverreigers (foto), een roerdomp en alle denkbare eenden en ganzen. En dan nog wat los gerei: een slechtvalk, een wolk putters en een sperwer. En oh ja: een kans op die beroemde zeearend is er altijd. Maar ik zeg: "een kans", want die Biesbosch is zó groot!

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Excursieleider Vogelbescherming

Onderwerp

Nieuwe en oude Biesbosch

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Spieringsluis 7 Werkendam (NB)
Vanuit Werkendam naar de Spieringsluis rijden. Over de sluis na 300 meter op de grote parkeerplaats verzamelen. Tomtom: Spieringsluis 7, Werkendam of 4251 MR 7.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor de beginnende natuurliefhebber. Goede wandelschoenen en bij het weer passende kleding is noodzaak, evenals een verrekijker. Proviand gewenst. Telescoop is aanwezig. Een toilet dan weer niet, maar bosjes zijn er zat. Opmerking: Wij respecteren alle mogelijke regels m.b.t. corona, vogelgriep en andere narigheden.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving