Toon alle activiteiten

Vogels kijken met Nico de Haan op Texel

Texel is niet alleen in naam maar ook in werkelijkheid het Vogeleiland bij uitstek.

Er is geen ander gebied in ons land waar je de vogels zo dichtbij kunt benaderen zonder dat ze op de vlucht slaan. Vooral de weg langs de wad kant is uniek. We stoppen bij al die prachtige vogelkijk plekken en kijken naar de vele eenden, ganzen en steltlopers die we tegenkomen. Ook als u nog maar heel weinig van vogels weet is deze excursie heel geschikt voor u.

Na deze excursie moet u in staat zijn de kennis die u al heeft, nog beter toe te passen waardoor u de vogels nog sneller kunt herkennen. Tot slot maken we de vogellijst van alle soorten die we de afgelopen dagen hebben gezien. De excursie wordt geleid door Nico de Haan, geassisteerd door Frank Oosterhoff.

Tijdens deze drie dagen bezoeken we alle belangrijke vogelplekken op het eiland. De eerste dag gaan we vogelen rond de Mokbaai. Op zondagavond is er een korte lezing hoe je vogels kan leren herkennen. De tweede dag fietst u dwars over het eiland naar de wad kant waar we noordwaarts verder vogelen. De laatste dag lopen we de Slufter in. De vogels en het weer bepalen ons tempo en de uiteindelijke route.

De excursie begint op zondag om 13.30 uur in Grand hotel Opduin in de Koog en eindigt op dinsdag om 14.00 uur.

De aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst, U kunt voor meerdere personen tegelijk boeken. Het maximum aantal deelnemers is 25, dus wacht niet te lang als u echt mee wilt. Tot op Texel.

Duur

3 dagen

Vertrek

zondag 7 oktober 2018

Reisorganisatie

Vogelkijkcentrum

Ga naar de website

Toon alle activiteiten